Garnitura de cartofi si ciuperci, la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de post, 11 Dec 2019 | 10197 vizualizari

 

Am făcut zilele trecute la cuptor o garnitură de post foarte gustoasă, din cartofi și ciuperci. Ea poate fi asociată unei fripturi, sau poate constitui singură o cină sățioasă.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz, medii
  • 250 grame de ciuperci champignons
  • 1/2 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă verde
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi si ciuperci, la cuptor:

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele (cea verde) și se feliază cea roșie.

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente și se spală în câteva ape.

Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare cartof în patru.

Usturoiul se curăță, se spală și se feliază subțire.

Se toarnă 2 linguri de ulei într-un vas termorezistent și se pun: cartofii, ciupercile, ceapa și usturoiul.

Se stropesc legumele cu 2-3 linguri de ulei și se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei.

Se acoperă vasul cu capacul (sau cu folie de aluminiu) și se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute.

 

Se ia capacul de pe vas și se mai lasă în cuptor încă 15-20 de minute, până ce legumele sunt puțin rumenite și pătrunse.

Cât timp garnitura este la cuptor, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când garnitura este gata, se scoate din cuptor și se presară pătrunjel tocat.

Se servește imediat, ca garnitură, sau ca fel principal de post.

 

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care-și vor păstra forma, nu se vor destrăma.

2

Dacă nu aveți capac la vasul termorezistent, folosiți folie de aluminiu.

3

Dați vasul termorezistent, cu capacul pus, la cuptor, pentru 20-25 minute, pentru ca ciupercile să lase apa și să se prepare înăbușit, odată cu celelalte legume după care mai lăsați garnitura la cuptor încă 15-20 minute, dar fără capac.

4

Nu preparați decât cantitatea necesară la o singură masă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi si ciuperci, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Franzelute umplute cu ciuperci